Как да се освободим от кошмарите чрез ТЕС


Как да се освободим от кошмарите чрез ТЕССлучай от практиката, споделен с разрешението на клиентката

На всеки от нас се е случвало да се събуди сутрин от тежък кошмар сутрин и през целия ден да не може да се отърси от негативните емоциите от съня – страх, обида, мъка, ревност. Една моя клиентка, която използва ТЕС редовно, ми сподели как е успяла да се освободи от кошмара си чрез ТЕС и дори да открие нещо повече. С нейно съгласие, предавам разказа й дословно.

„Тази сутрин се събудих с неочаквано ясен спомен за кошмара, който сънувах до този момент. В този сън бях изоставена от приятеля си, който сякаш напълно беше изчезнал. Докато се лутах да го търся из една пустиня, ми се случиха много неприятни неща. В крайна сметка приятелят ми ме откри и се опита да се сдобрим, но аз му бях страшно обидена, защото ме е изоставил и нито можех, нито исках да разговарям с него.

Малко след това се събудих, като усещането беше, че се будя от много тежък сън, а чувството на силна обида стоеше. До мен съпругът ми спеше спокойно и аз в първия момент чувствах, че по някакъв начин тази обида е насочена към него. Отделих няколко мига, за да изследвам това крайно неприятно откритие, и осъзнах, че емоцията е насочена към мой бивш приятел от миналото, с когото от много години не поддържаме връзка и на когото смятах, че отдавна съм простила.

Останах силно изненадана от дълбочината на горчивината и обидата, които все още изпитвах след толкова много години. Предстоеше ми дълъг и натоварен ден и си давах сметка, че ако не успея да се справя с тях, те щяха да се отразят негативно и на деня ми, и на отношенията ми с моя съпруг, който имаше опасност да се окаже обект на моята обида.

Затова направих единственото, което можех в момента – започнах да прилагам ТЕС, като потупвах по точките и повтарях наум това, което си спомнях от съня. Останах изумена от факта, че ми бяха необходими само няколко минути потупване, за да се освободя от чувството на тежест и обида. Станах от леглото с огромна лекота и бях готова да посрещна един прекрасен ден.

В последствие той наистина се оказа такъв.“

Споделям тази история с огромно удоволствие. Кошмарите тормозят милиони хора по света, а негативните емоции, свързани с тях, остават дълготраен спомен в съзнанието на всеки. Мнозина дори отлагат времето си за лягане, защото се страхуват от кошмарите, които неизменно ги очакват, когато заспят.

За щастие ТЕС е един лесен за прилагане и много ефективен начин за освобождаване, както от кошмара, така и от очакването за него. Ако искате и вие да се освободите от негативни емоции или да разрешите проблеми със съня, кандидатствайте за безплатна опознавателна среща, на която ще обсъдим вашите проблеми и възможните решения за тях.

Това е само една от темите, върху които работя с моите клиенти в моите холистични шестмесечни програми. Ако искате да помогна и на вас, свържете се с мен ТУК за кратка и безплатна опознавателна среща, на която ще се запозная с вашите проблеми и заедно ще потърсим възможни решения.

Гергана Радович, холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

Снимка: Tree photo created by photoangel - www.freepik.com