Как работи ТЕС


Как работи ТЕС
От хилядолетия древните култури по света знаят, че животът се дължи на жизнената енергия или сила, която протича в тялото по енергийни меридиани. Когато тази енергия тече свободно и безпрепятствено, ние сме здрави и щастливи. Всяка негативна емоция или мисъл, която преживяваме има силата да блокира тази енергия и да доведе до влошаване на физическото или психическото ни състояние. Така на дълбоко ниво съществува пряка връзка между физическото тяло и емоционалното състояние. Всяко блокиране на енергията води до нарушаване на съвършената хармония на тялото и живота ни.

Затова всяка болка или заболяване могат да бъдат проследени до своята първопричина – негативните емоции, които са блокирали естественото протичане на енергията в тялото и са нарушили баланса. Тази връзка между емоциите и тялото е двупосочна – от една страна физическите симптоми причиняват емоционален дистрес, а от друга - неразрешените емоционални проблеми се изразяват чрез физически симптоми.

Важно е да се знае, че само по себе си преживяването на негативни емоции е част от нашия път към физическо и духовно израстване. Те са нормална и естествена част от живота на всеки човек. Ние не можем и не е редно да се изолираме от света или от другите хора, за да ограничим преживяването на неприятни емоции. Вместо това можем да се научим да отработваме и освобождаваме преживяното по здравословен начин, за усвоим максимално урока, който то ни носи.

Наличието на болка или хронично състояние показва ясно, че тялото се намира извън баланс. Причините за това обикновено се коренят в начина на живот, който водим, и в събитията, които сме преживели. Точно там трябва да потърсим основната причина и задържаните емоции.

Когато открием, осъзнаем и освободим основната причина, тялото ни само ще открие своя естествен баланс. То е една удивителна машина. Ако му дадем шанс за възстановяване и го подкрепим по този път съзнателно – чрез промяна на ежедневните си навици, ние можем да изцелим себе си и да намерим щастието си.  

Има много начини, по които може да стане това, но сред всички тях техниките за емоционална свобода (ТЕС) вероятно са най-лесният. ТЕС помага за връщане на баланса в тялото, което позволява на жизнената енергия да протича свободна и непрекъсната и премахва физическите и емоционалните проблеми, които ни тревожат.

В своята основна същност ТЕС е потупване с върха на пръстите върху определени акуточки от тялото.

Вижте повече за основните точки, върху които се потупва.


Гергана Радович, холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор
 
 
 
 
Здравей,
Аз съм Гергана Радович
Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

Основател на Enepsy.bg и дългогодишен експерт по енергийна психология, ТЕС и управление на съня. Успешно помагам на хора, които страдат от безсъние, стрес и напрежение, да открият спокойствието и баланса в живота си. 
Запази час за консултация

Тагове: Професионално обучение, Практици, ТЕС, Стрес и тревожност