95% от живота ни се управлява от подсъзнателни програми


95% от живота ни се управлява от подсъзнателни програми

Американският клетъчен биолог д-р Брус Липтън разказва за програмите, които определят живота ни.

Той твърди, че 95% от живота - от това как да живеем – се формират през първите 7 години. Това, което научим тогава, става водещо за живота ни по-нататък. И точно затова бедните си остават бедни, а богатите винаги са богати.

Според Липтън филмът „Мартицата” не е научна фантастика, а документален филм. Факт е, че всеки човек през първите 7 години от живота си е в хипнотично състояние, защото мозъкът на дете под седем години работи с ниска вибрационна чистота. Тези мозъчни вълни се наричат тета или това са вълните на въображението.

Така децата играят с торти от кал или яздат пръчки, но за тях това са истински торти и истински коне. Тета е състоянието на въображението и на хипнозата.

Детето се ражда без предварително зададени съзнателни програми, а природата му задава да усвои нужните му програми през първите 7 години от живота му на тази плането.

Всеки човек има нужда от хиляди подобни програми и най-лесният начин да ги придобие е чрез наблюдение в състояние на хипноза. Ние наблюдаваме родителите, братята и сестрите си, останалите членове на семейството и общността. През първите седем години наблюдаваме и сваляме автоматично правилата на поведение в общността, в която живеем. Не можеш да научиш новородено на правила, но то може да ги усвои през първите години от живота си чрез наблюдение.

Една любопитна книга, която направи революция в света е „Богат татко, беден татко” на Робърт Кийосаки, като показа, че след като си роден в бедно семейство, може цял живот да се опитваш да забогатееш, но няма да успееш. Ако си от богато семейство, може да си глупав през целия си живот, но да успееш.

Основната причина за това е е заради интелекта или липсата на такъв, а се дължи на несъзнателно поведение, формирано в детството, когато детето е живяло в богато семейство и е усвоило начина на мислене на богатите. Това са хора, които вземат продуктивни решения несъзнателно. Дори, ако използват съзнателния си ум, ще изглеждат глупаво. Тези неща са в подсъзнанието.

Същото е и при бедните хора. Вярванията в тяхното семейство обикновено са: „О, не можеш да успееш.” „Животът е борба.”, „Всичко е много трудно.” „За кого се мислиш?”

Ако това е програмата, която получаваш, ще се самосаботираш през 95% от времето. И точно затова бедните си остават бедни, а богатите - богати. Заради ранното програмиране.

Факт е, че 95% от нещата в живота ни се дължат на програмите в подсъзнанието. Всеки ден, само през 5% от времето използваме съзнателния си ум. Само 5%...

Тоест животът ти сам се живее, макар да смяташ, че ти го живееш. Но ние не осъзнаваме това, защото тези процеси протичат под прага на съзнанието или в подсъзнанието.
Йезуитите са знаели това цели 400 години. Те са казвали: „Дай ми дете до 7 години и ще ти покажа какъв човек е.” Повтаряли са го в продължение на 400 години, защото са знаели, че 7 години е периодът на програмиране и 95% от живота след това се основава на тези заучени програми.

Но независимо къде си в живота си, има решение и то се състои от две стъпки. Ето ги:

1. Първа стъпка: Разпознай къде ти е трудно. Не е нужно да си спомняш какво се е случило, просто погледни живота си. Нещата, които харесваш и се случват с лекота, се дължат на наличието на програма, която ги поддържа. Нещата, с които се бориш, за които работиш неуморно, но не стават, се дължат на факта, че нямаш налична програма за тях или имаш програма, която показва, точно обратното.

2. Втора стъпка: Сложи нови нови програми в подсъзнанието си. Съзнателният ум е креативен и може да учи по всякакви начини - да прочете книга за самопомощ или да слуша. Но подсъзнателният ум не учи така. Той използва два фундаментални начина. Хипноза – през първите седем години, и практика и повторение след това. Ако искаш да се научиш да караш кола, можеш, но трябва да се упражняваш много и постоянно. Ако искаш да научиш азбуката – пак същото. Но веднъж като ги научиш, след това остават задълго.

Това са двете фази на учене на подсъзнателния ум – хипнозата и повторение. Повторението изисква активно действие. Ако искаш да си щастлив, преструвай се на такъв и повтаряй докато се случи „Аз съм щастлив.“ Ако успееш да доведеш до подсъзнанието си убеждението, че си щастлив, ти ще бъдеш такъв. Ще бъде автоматично поведение.

Един от най-ефективните и най-лесни методи за промяна на убежденията и достигане до подсъзнанието са техниките за емоционална свобода (ТЕС).

Ако искаш да разбереш как да прилагаш ТЕС, за да пренапишеш неефективните програми в подсъзнанието си, кандидатствай за безплатна опознавателна среща, на която ще се запозная с твоята ситуация и заедно ще потърсим възможни решения.

Гергана Радович, холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор


Източник: Сдружение БАРЕП

 
 
 
 
Здравей,
Аз съм Гергана Радович
Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

Основател на Enepsy.bg и дългогодишен експерт по енергийна психология, ТЕС и управление на съня. Успешно помагам на хора, които страдат от безсъние, стрес и напрежение, да открият спокойствието и баланса в живота си. 
Запази час за консултация

Тагове: ТЕС, Липса на увереност, Стрес и тревожност