Д-р Брус Липтън: Гените са контролирани от средата


Д-р Брус Липтън: Гените са контролирани от средата

Американският клетъчен биолог д-р Брус Липтън говори за това как гените ни могат да се променят в зависимост от средата и нашето възприят.

Ето какво казва той: В медицинското училище преподавах конвенционалната догма, че гените са програми, които контролират живота ни. Но новото разбиране, наречено епигенетика разкрива, че всъщност гените са контролирани от средата или от това как организмъм възприема средата.

Ние възприемаме себе си като единични същности. Истината е, че сме съставени от 50 трилиони индивидуални клетки. Всяка клетка е като гражданин в общество, състоящо се от 50 трилиона същности.

Ако обществото от клетки, които формират организма не е ръководено, се получава смущение във функцията на популацията, от което се получава болест.

Ракът представлява състояние, в което клетките са разстроени от ръководството,което не поддържа жизнеността им. Ако променим нашето възприятие, тогава можем да променим активността на гените си. Не е задължително болестите ни да бъдат програмирани в гените, а от начина по който възприемаме средата.

За това е много важно да поддържаме средата си колкото се може по- здравословна, защото тя осигурява оцеляването ни.

Източник: Сдружение БАРЕП
Линк към видеото: https://bit.ly/32sHkhU
https://www.barep.org

 
 
 
 
Здравей,
Аз съм Гергана Радович
Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

Основател на Enepsy.bg и дългогодишен експерт по енергийна психология, ТЕС и управление на съня. Успешно помагам на хора, които страдат от безсъние, стрес и напрежение, да открият спокойствието и баланса в живота си. 
Запази час за консултация

Тагове: ТЕС, Спокойствие