Как емоционалният дисбаланс води до физиологични проблеми?


Как емоционалният дисбаланс води до физиологични проблеми?

Има ли пряка връзка между емоции и проблемите, които настъпват на физиологично изменение в тялото? Защо биохимията на тялото се променя и как да се справим с това?  

 

Състоянието на физически и емоционален дисбаланс се отразява на различни нива в организма и води до появата на така наречения емоционален глад.

 

Но този глад е колкото и емоционален, толкова е и пряко свързан с променения химичен статус в организма и съвкупност от фактори, които ни е по-трудно да управляваме.

 

Във видеото Борислава Люцканова, собственик на издателство „Вдъхновения“, разказва как можем да обърнем тази тенденция и да възстановим баланса си чрез храната, дори и след като са настъпили физиологични промени в организма.

 

Борислава засяга и различни начини да се справим с вината, гнева, самообвиненията, съпътстващи подобно състояние, както и как да се вземем в ръце и да продължим нататък.

 

 

 

 

Ако искаш да научиш повече, ела на конференцията по енергийна психология „Енергийната психология – мост между два свята“, за да откриеш работещи инструменти за справяне с този значим проблем.

 

Какво да направиш сега?
1. Последвай линка и разгледай програмата

2. Запиши се!

3. Освободи се веднъж и завинаги от емоционалния глад!

 

Издателство „Вдъхновения“ предлага интересни и проверени заглавия, насочени към подобряване на здравето с практични и полезни съвети от професионалисти. Книгите на издателството можете да откриеш онлайн на https://vdahnovenia.bg/.

 

 

Гергана Радович, холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

 

Абонирай се за моя канал, за да получаваш редовна порция мотивация, ТЕС медитации и лесни за изпълнение вкъщи упражнения.

 

YouTube: Gergana Radovich

 

 

Снимка: People photo created by yanalya - www.freepik.com

 

 

 
 
 
 
Здравей,
Аз съм Гергана Радович
Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

Основател на Enepsy.bg и дългогодишен експерт по енергийна психология, ТЕС и управление на съня. Успешно помагам на хора, които страдат от безсъние, стрес и напрежение, да открият спокойствието и баланса в живота си. 
Запази час за консултация

Тагове: Емоционален глад, Липса на увереност, Стрес и тревожност