Как да отслабна с лекота


Как да отслабна с лекота
Коя ще бъда аз,… ако постигна визията, която искам?

Искаш ли да:
· Имаш тялото или здравето, за които мечтаеш от години…
· Се грижиш по-добре за себе си…
· Отслабваш с лекота…

Тогава какво те спира да го направиш?

Ако много пъти досега си се опитвала да го постигнеш, но все не се е получавало, вероятно дълбоко в себе си криеш известна несигурност относно коя ще бъдеш ти, ако най-накрая постигнеш това, което желаеш. И точно тази несигурност те кара да отлагаш грижата за себе си отново и отново.

Знаеш ли, че има лесен и ефективен начин да постигнеш мечтаната визия и то без изтощителни тренировки и гладуване. С помощта на техниките за емоционална свобода (ТЕС), можеш да направиш много, за да се освободиш от оковите на несигурността и да откриеш свободата да бъдеш тази, за която мечтаеш.

Моля, прочети следващите параграфи, за да разбереш какво те очаква, после си вземи нещо за писане и си отдели няколко спокойни минути, за да направиш упражнението.

Затвори очи и си представи, че си постигнала мечтаното тяло или здравословно състояние. Ти си здрава, щастлива и красива. Представи си, че си в пълна зала с най-близките ти хора – семейство, приятели, роднини и познати. Облечена си в най-хубавата си дреха – роклята, която мечтаеш да облечеш от години. Представи си се такава, каквато мечтаеш да бъдеш.

Сега се огледай наоколо в стаята – ти с твоето красиво и здраво тяло – и останалите хора около теб. Наблюдавай ги внимателно, виж как изглеждат, какво излъчват и чуй за какво си говорят.

Обърни внимание как се чувстваш, какво изпитваш и какви мисли те спохождат. Обикновено точно в този момент вътрешният ти глас – онзи вечен критик – ще се включи с пълна сила. Не се плаши и не се отказвай, просто изслушай какво има да ти каже. Вместо да се опитваш да го заглушиш, заслушай се в него – той ще ти поднесе наготово най-големите ти страхове и вътрешни саботажи, ще ти разкрие кои точно са причините, за да не постигаш в действителност това, което желаеш.  

Не забравяй да обръщаш внимание и на тялото си и да отбелязваш нещата, които то преживява – стягане, сърцебиене, болка или друг дискомфорт.

Какви емоции изпитваш? Иска ли ти се да избягаш от залата, да се скриеш от погледите на най-близките си хора? Срамуваш ли се от своето ново аз? Страхуваш ли се, че си „задминала“ приятелите си, а те са останали назад, особено ако се опитват да се справят със сходни проблеми?

Може би в главата си чуваш въпроси или коментари като: „За коя се мисли тази, че се е облякла така?“, „Лесно ти е на теб, не знаеш на мен какво ми е.“ или „Много си отслабнала, да не си болна?“.

Често, когато се опитваш да промениш хранителните си навици, майка ти, баба ти или друга близка се опитват да ти вменят вина с реплики като: „Аз толкова се старая да ти приготвя нещо, което обичаш, а ти не искаш да го ядеш.“, „Хапни си, нищо няма да ти стане от една хапка“, „Не мога да те разбера с тези приумици!“ и други.

Вгледай се в лицата на хората в стаята. Какво виждаш – чисто възхищение и радост, че сте заедно, или завист и неудобство. Не се страхувай да ги гледаш внимателно – колкото по-ясно ги видиш сега, толкова по-лесно ще се справиш с проблемите си. в момента ставаш свидетел на вътрешните си блокажи, тези, които сама си поставяш, и точно от тях трябва да се освободиш, за да вървиш смело напред.

Знаеш ли коя си в този момент? Знаеш ли какво да правиш оттук нататък? Коя е следващата ти цел? Кои са основните ти ценности? Чувстваш ли се сигурна в себе си или напротив – изпитваш страх и безпокойство?

Не е изключено да видиш, че някои от хората не са щастливи с твоя прогрес. Или да се почувстваш неудобно сред тях. Запитай се защо това е така. Ровичкането в собствените ти страхове не е никак забавно, понякога е трудно, но често е много полезно. Особено, когато разполагаш с начин да ги преодолееш.

Стисни зъби и остани в тази въображаема зала, колкото време ти е нужно. Когато си готова, отвори очи и запиши в дневника си емоциите и чувствата, които изпита. Определи тяхната интензивност от 0 до 10, като е максимално силно. От тях избери най-силната и започни да потупваш върху нея. По-късно повтори процеса и с останалите.  

Да минем заедно през процеса с един пример, който много от моите клиенти споделят: „Страхувам се да отслабна и да изглеждам добре, защото това означава, че генерално ще променя себе си. Никога не съм била особено слаба и не мога да се идентифицирам с това ново и елегантно тяло.“

Определи колко е силен този страх на скалата от 0 до 10 и запиши или запомни това число.

За домашно започни да работиш по своите открития. Прави го последователно в продължение на една седмица и наблюдавай какво се случва.

Пожелавам ти успех!

Гергана Радович
Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор
 
Това е само една от темите, върху които работя с моите клиенти. В резултат на дълготрайната ни работа, те се чувстват по-спокойни, уверени и фокусирани върху крайната си цел. Ако искаш и ти да постигнеш мечтаното тяло, свържи се с мен и кандидатствай за кратка безплатна опознавателна среща още днес. На нея ще поговорим за проблемите, които искаш да разрешиш, и начините за тяхното постигане.
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Здравей,
Аз съм Гергана Радович
Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

Основател на Enepsy.bg и дългогодишен експерт по енергийна психология, ТЕС и управление на съня. Успешно помагам на хора, които страдат от безсъние, стрес и напрежение, да открият спокойствието и баланса в живота си. 
Запази час за консултация

Тагове: Емоционален глад, ТЕС