ПРОГРАМА


ЛЕКТОРИ НА ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА ПО ЕНЕРГИЙНА ПСИХОЛОГИЯ "ЕНЕРГИЙНАТА ПСИХОЛОГИЯ - МОСТ МЕЖДУ ДВА СВЯТА"

7 март, 2020, 9:00 - 18:00 часа
Място: Project Lab, бул. „княгиня Мария Луиза“ 58, град София

ЗАПАЗИ СВОЕТО МЯСТО ОЩЕ ДНЕС!

 


Лектор: Д-р ДОРА ПАЧОВА

Тема: Как фамилните взаимоотношения влияят върху здравето? Как хомеопатията и енергийната психология могат да подобрят тези взаимоотношения?

Описание:  Хомеопатията освен лечебен метод е и инструмент за себепознание, за осъзнаване и подобряване на семейната среда. Това показва моя опит като като холистичен лекар. Семейството е жива динамична система – когато един неин член се промени, променя се цялостната семейна динамика. Здравите семейства са в състояние да подкрепят своите членове в тяхното развитие, но кои семейства са здрави и как нашето да бъде такова? Как да излекуваме травмите, нанесени ни от близките? Как да станем по-добрата версия на себе си?

В тази лекцията представям три елемента от фамилната динамика, важни за всеки отделен човек - нашите роли, правилата в семейството и семейните легенди. Те могат да ни помогнат да се развиваме и да вървим уверено по пътя си в живота. Но могат да са причина за емоционални и физически травми, за прекършени съдби и разрушени взаимоотношения.

В нашия Център за здраве и образование Едикта прилагаме хомеопатията, психология и фамилна динамика едновременно. В презентацията ще чуете примери от 26-годишната ми практика за работата в екип от различни специалисти и ползата от добрата комуникация между тях. Един от примерите е как хомеопатията е от помощ на хора, които са имали дълбоки, разтърсващи преживявания при пренареждане на матрицата.

За лектора: Д-р Дора Пачова е лекар-хомеопат с над 26 години стаж. Тя е Директор на Център за здраве и образование „Едикта”, Председател на Асоциация на лекарите хомеопати в България, Координатор на Подкомитета по образование към Европейския комитет по хомеопатия, Представител на България в Международната медицинска хомеопатична лига.

Д-р Пачова е магистър по хомеопатична терапия и магистър по психология. Специализира хомеопатия в Гърция, Германия, Белгия, Индия, Русия, Швейцария, и др.

Работата и в областта на хомеопатия включва ежедневни прегледи на пациенти с акцент върху индивидуалния подход и фамилната динамика, преподаване, супервизии, превод и редкция на специализирани текстове, издаване на специализирана литература и др.

Задълбочените и познания за хомеопатията, съчетани с практически опит, правят д-р Пачова предпочитан лектор в програми за следдипломна квалификация по хомеопатия за лекари по хуманна, дентална и ветеринарна медицина.Лектор: Д-р СВЕТЛА СТОЕВА

Тема: Семейните констелации - ключ към изграждане на истинските ценности и мирогледа на съвременния човек

Описание: Най-често хората се обръщат към терапевта за лечение на физически здравословни проблеми, или житейски и лични неблагополучия, в частност към психиатъра за душевни страдания в тесен и широк смисъл. Очакванията им са в рамките на излекуване на болестни симптоми и решаване на конкретни психични проблеми с помощта на терапевта.

Семейните констелации са мощен лечебен инструмент при повтарящи се проблеми в живота на човека отново и отново/със или без физически симптоми/, въпреки старанието и усилието си да се справи, и подлагането с години на различни терапевтични, вкл. медикаментозни въздействия без успех. Често дори само една единствена сесия, която разкрива дълбоката несъзнавана връзка и заплитане със съдби на предците, води до прозрения за скрития смисъл на изстраданото и трайно излекуване.

В този аспект целите на терапията са изпълнени. Концепцията с духовните закони на любовта, върху които е изградена тази лечебна практика, позволяват по-дълбоко приложение при работа с пациенти/клиенти, заявили нужда от помощ от всякакво естество. Споделянето на знанието за равното право за принадлежност към семейството и рода, в които сме създадени, уникалното ни място в тях, което никой друг не може да заеме, съкровената свързаност между всички и поправянето на всяка несправедливост от потомците за предишни времена, надхвърля преките терапевтични намерения и очаквания за решаване на проблеми.

Осветляването на личното и колективно несъзнавано води до трансформация на същността, ценностната система и мирогледа на човека, който е позволил да бъде докоснат от движенията на душата по един естествен начин и едновременно да стане проводник за изцелението на родовата душа.

За лектора: Лекар, дипломирана в МУ гр.Варна през 1984г., със специалност психиатрия от 1991г. Завеждащ детско-юношески психиатричен кабинет в диспансер гр. Шумен към Държавна психиатрична болница с. Царев брод до 2001г.

От 1999г. изучава класическа хомеопатия с основно обучение и магистратура в България и редица международни школи и участия в Европа и Индия. Прилага я в практиката си на холистичен терапевт при лечение на психиатрични разстройства с широк спектър. Преподавател по класическа хомеопатия в ЦЗО "Едикта" на лекари и фармацевти.

От 2005г. се обучава в метода "Семейни констелации" на Берт Хелингер, а от 2008г. провежда групи в редица градове в страната. Изследва полето на взаимодействие между различните терапевтични инструменти, които изучава и прилага в практиката си, включително хипноза, регресионна терапия, фамилна терапия, пренареждане на матрицата, духовна кармична астрология, елементи от български обредни практики.Лектор: ЗОРНИЦА ГЮРОВА

Тема: Психосоматични проблеми на забременяването - възможности и решения с метода Тета Хийлинг

Описание: 
Човекът е в хармония, когато съзнанието и подсъзнанието му са в синхрон. Тогава той може да усвоява енергията от всички източници и да бъде физически и психически здрав.

Методът за подсъзнателна трансформация Тета Хийлинг дава тази възможност, като много бързо и елегантно приближава границата между съзнавано и несъзнавано, намира и отстранява пречките, които държат далеч човека от неговото изначално състояние на здраве, радост, любов и вдъхновение. Веднъж видени и осъзнати, тези пречки престават да съществуват, възвръща се естествената човешка способност да бъде свързан със себе си, да създава, да се развива, да бъде полезен за себе си и за другите. Всичко това може да бъде приложено и в най-малката градивна единица на обществото – семейството, за осъзнато създаване на здраво поколение.

Ще представя решенията и възможностите, които дава ТетаХийлинг при психосоматични репродуктивни проблеми в двойката. Ще разгледам действителни случаи от практиката ми, в които двойките са преживели много болка, огорчение, отчаяние и след работа с метода ТетаХийлинг, в момента се радват на изключително здрави и спокойни деца.

За лектора: 
Зорница Гюрова е холистичен консултант и Председател на Българската асоциация за развитие на метода ТетаХийинг в България. Създател и собственик на Тета център – Зорница Гюрова, център за обучения и практики за подсъзнателна трансформация. Провежда индивидуални сесии, обучителни презентации и сертифицирани обучения по метода ТетаХийлинг. В работата си прилага работещ алгоритъм за постигане на цели, използвайки най-новите тенденции в работата с подсъзнанието.

Основател на Училище за осъзнато майчинство, където от 8 години работи с бъдещи майки за освобождаване от страхове, пречки и блокиращи убеждения чрез метода ТетаХийлингЛектор: ГЕРГАНА РАДОВИЧ

Тема: Как да се справим ефективно с емоционалния глад?

Описание: Склонна ли си да ядеш дори и без да си гладна?

Похапваш ли, когато си разстроена, за да се успокоиш или да се разсееш?

Умираш ли си за сладки, солени или тестени изделия?

Тогава тази практическа лекция е за теб! В нея ще откриеш как емоционалния глад и потиснатите емоции те карат да пълнееш. Ще се научиш как да разпознаваш сигналите на глада у тялото си и най-вече как да се справиш ефективно с това чрез техниките за емоционална свобода.

ТЕС е най-лесния и ефективен метод за справяне с емоционалния глад, потиснатите емоции, които се опитваш да заглушиш с храна, зависимостите към определи видове храни и други. Хиляди хора по света успешно прилагат ТЕС, за да разпознават сигналите на тялото си, да се хранят рационално и да постигнат визията, за която мечтаят.

За лектора: Холистичен терапевт, преподавател по ТЕС и мастер Ти-Тап треньор

Клиентите на Гергана са предимно заети жени на възраст между 30 и 55 години с малко свободно време и напрегнат начин на живот, които биха искали да изглеждат по-добре, да спят по-спокойно и да се будят по-уверени и енергични.

Тя разполага с уникален холистичен подход на работа, който комбинира движение, хранене и управление на емоциите, като основният й фокус е насочен към постигане на бързи и трайни резултати с малко усилия. Има 15-годишен опит като авиационен инструктор, по време на който помага на пилоти и авиационни техници да спят по-добре и да управляват по-успешно стреса и умората, неизбежно съпътстващи натовареното им ежедневие.

В своята работа се стреми да създава и задълбочава връзките между съвременната наука, медицина, енергийната психология и по-цялостните холистични подходи за терапия чрез проверени и научно-подкрепени методи.

Благодарение на това нейните клиенти могат да постигат предсказуеми, задълбочени и трайни резултати, в това число подобряване на здравето, хармонизиране на отношенията с близки хора и колеги, подобряване на качеството на съня, а оттук и по-добра ефективност и увереност в професионалната сфера.

Гергана е член на Европейската асоциация по авиационна психология, Европейското дружество по медицина на съня, Българската асоцияция за развитие на енергийната психология (БАРЕП) 
 
Виж какво казва Гергана за своята лекция в " target="_blank">ТОВА ВИДЕО.


Лектор: ИВА ЛАЗАРОВА

Тема: Танцът като енергийна терапия и част от холистичния подход за физическо, емоционално и духовно здраве

Описание: Ориенталският танц е една от най-древните форми на енергийно лечение при жените. Редовните практики имат лечебен ефект за физическото им, емоционално и духовно благосъстояние. През меките, преливащи движения на танца, които следват естествените заложености на женското тяло, лесно могат да бъдат заобиколени преградите на ума за постигането на соматично изцеление. Тялото се усеща леко и свободно, чувствате се удобно и комфортно в собствената си кожа, започвате да изпитвате радост и наслада от всичко наоколо.

Ива е автор на програмата "Здраве чрез танц", чиято цел е да помага на повече жени да развиват усет към своето тяло, емоции и духовни потребности, и да обичат себе си повече.

Холистичният подход е заложен в идейната концепция на Медицински Център Качествен Живот, където Ива е управител. Всички услуги: терапии, диагностики и обучения са насочени към осъзнаването на връзката между ум, дух и тяло и балансирането помежду им за постигане на здраве и дълъг, качествен живот.

За лектора: Организационен психолог, филолог, управител на медицински център и автор на програмата "Здраве чрез танц"


Лектор:  ДАНИЕЛА СПАСОВА

Тема: Връзката между емоциите и козметичните проблеми. Психологични аспекти на акне при зрели жени, упорит целилит и други.

Описание: Лекцията разкрива връзката между емоционалният свят и външната красота.

В нея ще намерите отговор на въпросите:
Защо се появява акне след тинейнджърската възраст
Защо целулитът се държи упорито, дори при интензивен спорт и диети
Истината за остаряването и начините да се задържи младостта до напреднала възраст

За лектора: Повече от 20 години работи с жени и мъже, които имат проблеми с кожата на лицето и фигурата си. Хора, които биха искали да имат гладка, чиста и млада кожа на лицето и стегнато здраво тяло без целулит постигнати по здравословен и безопасен начин.

Специализирала е във Франция, Германия, Италия и Испания.

Създател е на УЧИЛИЩЕ ПО КОЗМЕТИКА, което вече повече от 12 години създава най-успешните специалисти в услугите за красота за България и Европа.

Автор на единствената по рода си книга с професионални съвети за красота "Козметика за начинаещи".

Създател на собствена козметична марка "Легенда".

Председател на Националното сдружение на козметиците "Здраве и красота". Председател на Балканската Асоциация на козметиците. Член на Световната асоциация на козметиците "ИНФА"- гр. Брюксел

Международно признат експерт по козметика, с дългогодишна практика оценени от Световната асоциация на козметиците – ИНФА, гр. Брюксел с „GOLD MASTER” – най-високата международна професионална степен за козметик. Притежава международен диплом „PLATINIUM”, издаден от Международната асоциация на козметиците INFA за лицензиран европейски преподавател по козметика.
 
Виж какво казва Дани за своята лекция в " target="_blank">ТОВА ВИДЕО


Лектор: БОРИСЛАВА ЛЮЦКАНОВА

Тема: Как емоционалният дисбаланс води до изменнеия на физиологично ниво? И как да се справим с тях чрез правилно хранене?

Описание: Емоционални проблеми, ограничения, блокажи, болка, тъга, вина и други негативни емоции на практика могат да доведат до промяна на физиологично ниво, което променя биохимията в цялото тяло и може да доведе до неприятна симптоматика и възникване на заболявания.

Всичко това оказва влияние върху микробиома, хормоналния баланс и общото ни здравословно състояние, но ние можем да се справим пълноценно с това, стига да обърнем внимание на начина, по който се храним.

В тази практическа лекция Борислава Люцканова ще обърне повече внимание на тези теми и ще даде приложими начини за справянето с проблемите, за да обърнем тенденцията и да възстановим здравето си.  

За лектора: Борислава Люцканова е създател, основен двигател, нутрициолог, food stylist и вдъхновител в издателство „Вдъхновения“.

Издателство „Вдъхновения“ е специализирано в издаването на книги, които променят живота. Основните теми, на които се базират техните книги, са еко лайфстайл, здравословно хранене, нутрициология, натуропатия, натурална козметика и устойчиви и естествени тенденции в холистичния подход. Това е единственото в България издателство, което дава гаранция за качество, ефективност и достоверност на публикуваните текстове.  

Тяхната мисия е да публикуват само проверени концепции за здравословен начин на живот. В библиотеката им ще откриете книги, с помощта на които да подготвяте здравословни рецепти бързо и лесно, книги, които ще ви помогнат да решите специфични проблеми и неразположения по естествен път, книги, които ще ви вдъхновят да направите дълготрайни промени към по-добър живот в лесни стъпки.

Техните книги са подбрани с много внимание, текстовете се проверяват по няколко пъти от професионален екип редактори и консултанти. Рецептите в тях също се тестват, преди да бъдат публикувани.

Така издателство „Вдъхновения“ са спокойни, че предлагат наистина работещи решения, които да успеете да приложите на практика.


Лектор: ЯНА МИЦЕВА 

Тема: Ефективно преодоляване на травмата и ограничаващите убеждения

Описание: Травмата работи срещу нас дори, когато не знаем, че я имаме. Един от основните механизми на подсъзнанието е да капсулира негативните преживявания, така че да ги направи по-лесни за „преглъщане“ и да ги потисне, за да можем да продължим живота си. Но това потискане не означава, че емоциите са изцелени. Така всеки от нас пази в подсъзнанието си множество малки и големи травми без дори да си дава сметка за това. Потискането на травматичните преживявания коства страшно много енергия на тялото, но ние разбираме за това, едва когато се освободим пълноценно от тях.

Повече за травмата, как се появява и какви са видовете травма ще отговори Яна Мицева в практическата лекция „Тайният живот на травмата и как да се справим с нея“.

Яна ще ни разкаже как да сме по-осъзнати за травмите в живота си и какви са възможностите на енергийната психология за справянето с тях.

За лектора: Яна Мицева е спътник в себепознанието, ТЕС практик на майсторско ниво, специалист по Пренареждане на матрицата, Пренареждане на матрицата на раждането и Тета Хийлинг.

Мисията й да ви придружи по пътя към целите, които сте си поставили, да бъде ваш инструмент в личностното развитие и духовното израстване. Помага ви да развиете личния си ресурс откривайки вашите пътища и решения. Заедно премахвате всичко ненужно и ограничаващо ви да живеете живот изпълнен с радост, любов и съпричастност, в дух на сътрудничество с околните.Лектор: ВАНЯ ВАСИЛЕВА 

Тема: Защо движението е задължително, ако искаме да живеем пълноценно и без болка, и как да бъдем по-ефективни ежедневно?

Описание: Движението е живот. В това няма никакво съмнение. Или MENS SANA IN CORPORE SANO (Здрав дух в здраво тяло), както е казал Ювенал, древноримски поет – сатирик.

Има стотици послания, свързани с необходимостта от движение. Според Световната здравна организация заболяванията, в чиято основа стои обездвижването, растат с огромен темп. То е и сред основните  фактори за високата смъртност.

Всеки от нас е чувал за тази статистика и си дава сметка за нуждата от движение, но колко от нас наистина се движат достатъчно?

В тази практическа лекция Ваня Василева ще засегне няколко основни въпроса:

- Какво причинява липсата на движение?

- Как можем да се справим с липсата на време за тренировки?

- Как да се мотивираме, за да започнем да правим нещо с тялото си и за себе си?

- Какво можем да направим в офиса, за да избегнем „ сливането „ с работния стол?

- 30 минути в къщи – достатъчно ли е? 

Ако искате да промените навиците си и да започнете да се движите повече, за да бъдете по-здрави и щастливи, не пропускайте лекцията на Ваня. Тя ще ви сподели собствения си опит с методите на енергийната психология и как те могат да ви бъдат полезни, за да постигнете тялото, за което винаги сте мечтали.

За лектора: Ваня Василева е персонален треньор и специалист по физическа култура, собственик на Дамски Фитнес Клубове Феерия. Има повече от 20-годишен опит в сферата на спорта. Дългогодишен състезател по волейбол.


Лектор: ДАНИЕЛА ЦОЛОВА

Тема: Как да жонглираме успешно с ролите в живота си?   


Описание: Добри практики за възстановяване на индивидуалността и балансиране ролите на родител, приятел, работещ човек и партньор

За лектора: Даниела Цолова е консултат по енергийна психология, с дълга и успешна кариера в рекламата и печатарския бизнес. Тя е сертифициран терапевт по ТЕС, Пренареждане на матрицата, ПМ на раждането, Тета Хийлинг и Бахов терапевт.

Нейните клиенти са жени, които търсят устойчиво решение за своите проблеми.НАПРАВИ НАЙ-ДОБРОТО ЗА СЕБЕ СИ ОЩЕ ДНЕС!